Gimnazijalci obilježavaju svjetski dan voda

Danas, povodom Svetskog dana voda, učenici Gimnazije Tutina su imali jedinstvenu priliku da se upuste u svijet čiste vode kroz obilazak filterskog postrojenja. Ova posjeta nije samo bila prilika za sticanje znanja o važnosti vode, već i za podizanje svijesti o očuvanju vodnih resursa.

Učenici su sa velikim interesovanjem posmatrali proces filtracije vode, od njenog ulaska u postrojenje pa sve do trenutka kada postaje bezbedna za piće. Razgovarali su sa stručnjacima Selimom Fetahović i Ajlom Kurtović koje su im detaljno objasnili svaki korak procesa i naglasili značaj očuvanja čistih izvora vode za buduće generacije.

Osim što su stekli teorijsko znanje, učenici su imali priliku i da se aktivno uključe u rad postrojenja, učestvujući u simulaciji filtracije vode. Ova interaktivna aktivnost dodatno je ojačala njihovo razumijevanje procesa i motivisala ih da budu aktivni u zaštiti vodnih resursa.

Na kraju posjete, učenici su izrazili zahvalnost organizatorima i obećali da će preneti stečena saznanja svojim vršnjacima i široj zajednici. Obilazak filterskog postrojenja u Tutinu nije bio samo edukativno iskustvo, već i inspiracija za aktivno djelovanje u očuvanju čiste vode, resursa koji je od vitalnog značaja za sve nas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts