Postignuća Gimnazije Tutin na konkursu o pseudonaučnim porukama u medijima

Gimnazija Tutin je ponosna na svog đaka Sameda Hota koji je osvojio drugo mjesto. Ovom prilikom mu čestitamo i želimo puno uspjeha u daljem školovanju i takmičenjima. Evo finalnih rezultata konkursa “PSEUDONAUKA U MEDIJIMA”:

Tim Projekta Reason4Health je, među 63 pristigla sastava na konkurs, odabrao 8 koji će biti nagrađeni.

Naši istraživači su pažljivo pročitali sve sastave i procijenili da su 8 srednjoškolki i srednjoškolaca najbolje obradili temu konkursa “Pseudonauka u medijima”. Ovi učenici su pokazali sposobnost da samostalno prepoznaju i preispituju različite upitne poruke o nauci i zdravlju na internetu, televiziji i drugim medijima. Ukazali su na posledice pseudonauke po pojedince i društvo, a sastave su napisali nadahnuto, razložno i jasno.

PRVO MESTO

NAĐA SEMJANČUK – učenica 4. razreda Politehničke škole, Subotica, koja je pisala o opasnostima neodgovorne promocije lekova protiv bolova, za detoks, za poboljšanje pamćenja.

DRUGO MESTO

SAMED HOT – učenik 3. razreda Gimnazije Tutin, Tutin, koji je predstavio probleme reklamiranja neproverenih suplemenata za mršavljenje.

TREĆE MESTO

ALEKSANDRA ČEBZAN ZEMAN – učenica 4. razreda Gimnazije “Borislav Petrov Braca”, Vršac, koja je analizirala medijska pojavljivanja popularnog doktora koji promoviše pseudomedicinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts